31.10.2009

Niin vähän kuin mahdollista


Pyhäinpäivänä pitäisi ehkä tehdä jotakin hyvää perinneruokaa, mutta lainasin juuri kirjastosta Aglio & Olio -keittokirjan. Siksi oli ihan pakko herkutella italialaisella ruoalla, nam nam. Yllätyin, kuinka vähillä raaka-aineilla kirjan pastat oli valmistettu - usein niitä oli vain 3-5. No, pitäisihän se tietää, että yksinkertainen yleensä toimii. Perusmaut!

Peruspasta:

valkosipulia
tomaattimurskaa
kesäkurpitsa
basilikaa

Pilko ja kuullota valkosipuli, lisää tomaattimurska ja anna hautua pannussa 15 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista eri pannussa. Kurpitsa ruskistua, mutta ei palaa. Yhdistä kastike, kesäkurpitsa ja pasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi basilika ja laita sitä annosten päälle. Tarjoile parmesaanin kera. /E

25.10.2009

Appelsiini-kananuudelit


Wagamaman nettisivuilta löytynyt ohje, jossa maut olivat HYVIN aasialaisia. Mietimme jopa, olivatko ne liiankin erikoisia yhdessä. Onneksi suu tottui! Resepti löytyy muuten osoitteesta: Wagamama /A&E

Punajuuripasta halloumilla


Kokkailimme yhdessä, kun olimme sopivasti samaan aikaan kotona käymässä. Ohje löytyi Glorian Ruoan ja viinin sivuilta, mutta vaihdoimme mozzarellan halloumiin.

Spaghetti ja punajuuripesto

3 punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g pinjansiemeniä
1/2 ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

spaghettia
oliiviöljyä
1 pkt halloumia


Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Laita punajuuret, sipulit ja valkosipuli kattilaan ja mittaa kattilaan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta.

Lisää pinjansiemenet, basilika, öljy, viinietikka, suola ja pippuri kypsien kasvisten joukkoon. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Huuhtele halloumi ja viipaloi se. Paista viipaleet pannulla. Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä. Kuumenna pesto-öljyseosta pannulla ja lisää spagetti. Anna lämmetä muutama minuutti. /A&E

Porkkanakakku pikkuveljille


Kun on ensin tehnyt kulhollisen punajuuripastaa ja pannullisen appelsiininuudeleita, pitää jälkkäriksi pakertaa pellillinen porkkanakakkua. Kaksi palaa vietiin mummulle, joka oli juuri päässyt kotiin sairaalasta.

Porkkanakakku

Pohja:


6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
3 dl pullomargariinia tai
300 g margariinia sulatettuna

Kuorrutus:


100 g voita tai margariinia
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Sekoita rasva ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.
A&E