8.3.2012

Naistenpäivä



Nepalilaista ruokaa ja varmuuden vuoksi itse ostettuja tulppaaneja (ei mun normiväri, mutta aika kivoja!). Nepalilaisohjeita myöhemmin, tämä ruoka oli eilisen ruokakurssin peruja. Opin kurssilla ainakin sen, että kirkastetun voin kuumentaminen saa vaatteet haisemaan seuraavana päivänä aika pahalta. Tänään on tuuletuspäivä.

7.3.2012

Hytti numero 6:n jäljillä



Kun olin Venäjällä harjoittelussa, tilasin kaupan "tuore"tiskiltä aina salaatin nimeltä Salat vitamini. Kyseessä oli kaali-majoneesisalaatti ja sen nimi nauratti aina (majoneesin määrä tukahdutti alleen kaiken mahdollisen terveellisyyden). Salaatti muistutti aika paljon coleslaw'ta ja ajattelin Hytti nro 6 -jälkifiiliksissä tehdä jotain, mistä tulee Venäjä mieleen. Tämä coleslaw tarjottiin loppujen lopuksi blinien kanssa (olin täynnä vielä kaksi päivää syömisen jälkeenkin..). Coleslawin hieno puoli on muuten se, että se paranee jääkaapissa odottaessaan.

Coleslaw


300-400g kaalia ohuina suikaleina
2-3 porkkanaa karkeana raasteena
5 rkl majoneesia
5 rkl kevytranskankermaa
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
teelusikallinen dijonia