9.3.2014

"Pitäiskö tehdä suolaisia lettuja?"

Jostain käsittämättömästä syystä me päädytään aina V:n kanssa nälkäisinä siihen pisteeseen, että harkitaan, pitäisikö alkaa tehdä suolaisia lettuja. Sitten me muistetaan, että
a) ne on hirveän työläitä
b) me inhotaan niiden paistamista
c) paistaminen epäonnistuu aina (koska yritetään korvata vehnäjauhoja spelttijauhoilla tms.)
d) kumpikin inhoaa leipomista.

No, tällä kertaa päätettiin taas tehdä suolaisia lettuja, kunnes keksittiin, että oikeastaan on fiksumpaa valita valmiit tortillaletut ja tehdä ennemmin kivempia täytteitä. V keksi ajatuksen kiivisalsasta, ja siitä tämä sitten lähti.

Tortillat punajuuritahnalla ja kiivisalsalla

tortillalettuja

Punajuuritahna
3 (säilyke)punajuuria (jos haluaa nopeuttaa, kuten me!)
50 g fetaa
balsamicoa
mustapippuria
suolaa

Kiivisalsa
3 kiiviä
1 punasipuli
limeä
hunajaa
tuoretta korianteria
chiliä
suolaa
mustapippuria

Paahdetut kikherneet
1 tlk kikherneitä
chiliä
sitruunaa
pari rkl jogurttia
valkosipulia
mustapippuria
suolaa

Tee salsa. Pilko punasipuli ja kiivi. Sekoita joukkoon limeä, chiliä, hunajaa ja revi mukaan korianteria. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuritahnan ainekset tehosekoittimessa, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kikherneet kuumalla pannulla ja mausta ne nopeasti chilillä, valkosipulilla, sitruunalla. Lisää joukkoon jogurttia, suolaa ja mustapippuria. Lämmitä tortillaletut ja asettele täytteet kippoihin. Tarjoile korianterin kanssa.

E & V