10.12.2009

Joulutortut pinaatilla ja fetalla



Tässä loisto-ohje kaikille niille, joille perusjoulutortut eivät maistu. Nerokas keksintö, suolainen joulutorttu! Bongasin ohjeen vuosia sitten jostakin ja olen siitä lähtien aina tehnyt näitä ennen joulua. T:n toiveesta tosin piti tehdä pari makeaakin torttua samalla.

Pinaatti-fetajoulutortut

6 torttutaikinalevyä
1 pussi pakastepinaattia
200g fetaa
1/2 dl ranskankermaa
1 rkl korppujauhoja
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/4 tl mustapippuria
1 muna

Puristele neste pois sulaneesta pinaatista ja murenna feta joukkoon. Lisää loput ainekset ja anna kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin verran. Paista 225 asteessa.

/E

3 kommenttia:

  1. Ihan loistava idea! Itse oon kokeillut joulutorttuja aprikoosimarmeladilla. Ihan kiva makea idea, jos luumuhillo ei sytytä. Jotkut laittavat myös vaniljakreemiä luumuhillon makua taittamaan? Täyte, mitä haluaisin testata on brie-juusto. Sen seuraksi jäähtyneen tortun päälle viikunahilloa. Vois olla hyvää, en oo kokeillut, mutta kuulostaa pettämättömältä yhdistelmältä! t. Päivi

    VastaaPoista
  2. pitääpä kokeilla huomenna! ite oon niin tympääntynyt noihin iänikuisiin luumuhillo-torttuihin, että tämä vinkki tuli todella tarpeeseen :) t.Reea

    VastaaPoista
  3. Jee, kiva jos testasit Reea! Tykkäsitkö? /E

    VastaaPoista