9.12.2012

Hienostunut Hoshito


Nyt-liite valitsi muutama viikko sitten Helsingin parhaat ravintolat: ykkönen oli lähiruokaa tarjoava Nokka, toinen skandi-makuja edustava Olo ja kolmas thaimaalainen Lemon Grass. Omalle listalleni pääsisi myös ehdottomasti Mäkelänkadun Hoshito.

Vielä vuosi sitten puhtaammin japanilaisiin makuihin keskittynyt Hoshito on nykyään kiinnostava sekoitus suomalaisia sesongin raaka-aineita ja japanilaisia makuja. Yksinkertaisuus toimii niin annoksissa kuin sisustuksessa. Tila on pikkuinen, joten pöytä kannattaa varata ajoissa. Iso etu on se, että pienessä ravintolassa pääsee seuraamaan vierestä uskomattoman hienoa raaka-aineiden käsittelyä. Viime vierailulla tosin osa seurueesta oli enemmän vakuuttuneita, osa vähemmän. Itse olin ihan myyty neljän ensimmäisen annoksen perusteella, eikä edes jännä pavuilla kuorrutettu epäjälkkäri onnistunut lässäyttämään kokemusta.

Kuvissa 5 annoksen menu (43 e): Seitsemän sipulin keitto, Cashew-pähkinä-mustekala, Keitetty päivän kala, Porsaankylki Kakuni ja Zousui ja Maccha pudding. Neljäkymppiä on varsin kohtuullinen hinta näin hienostuneesta kattauksesta, ja koska viinejä ei tarjoilla, ei ole pelkoa, että loppulasku tuplaantuisi niiden takia. Ja tiedoksi: jälkkäri on uusimassa menussa vaihtunut valkosuklaiseksi versioksi.
A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti