11.5.2013

Ranskalaiset lettuset

Tositilanne eräältä päivältä.

E: "Pitäiskö tehdä jotain ruokaa? Kauhee nälkä."
V: "Mulla kans, ihan hirvee nälkä."
E: "Ootas, otan esiin mun ruokareseptit."
[Ottaa esiin muovitaskullisen hajanaisia eri ruokalehdistä irti repimiään reseptejä.]

E: "Pitäiskö tehdä jotain parsasta?"
V: "Tai pikkupizzoja?"
E: "Lähdetäänkö ruokakauppaan inspiroitumaan?"
V: "Maailman huonoin idea. Meillä on hirvee nälkä"
[Lähtevät kauppaan.]
V: "Täällä ei oo parsaa."
[Miettivät hetken]

E: "Hei, nyt muistan! M näytti viime viikolla ranskalaista ruokalehteä, ja siinä oli kiva crepes-ohje!"
[Kaivaa kännykän kuvista reseptin]

E: "Ai niin, tää on tietenkin ranskaksi."
V: "Käännetään se nettisanakirjalla!"
[Kääntävät ranskankielisen reseptin sanakirjan avulla ja toteavat, että ohje kuulostaa epämääräiseltä. Ohjeessa on heidän tulkintansa mukaan sekä riisiä että kvinoaa. Ja käännöksen mukaan myös hiivaa.]

V: "Tehdäänkö vaan omalla ohjeella?"
E: "Joo."
[Ostavat ainekset ja tulevat kotiin.]

E: "Ai niin, inhoan tehdä lettuja."
V: "Niin määkin."

Crepit lohi-fetatäytteellä

Taikina (5 lettua)
5 dl maitoa
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte
graavisuolattua lohta
fetaa
purjoa
philadelphia-juustoa
ruohosipulia
mustapippuria
limeä
salaattia

E&V

Huom! Spelttijauhot aiheuttivat sen, että lettutaikinaa oli vähän hankalaa käsitellä pannulla. Jos ei jaksa säätää, kannattaa ehkä tehdä taikina ihan tavallisista jauhoista. Mutta kannattaa silti, nää oli tosi hyviä!

1 kommentti: