13.4.2010

Banaanikakku


Tertullinen banaaneja oli menossa pilalle, enkä jaksanut tehdä perus-smoothieta. Sen sijaan halusin tehdä kakun banaaneista, en kakkua, jonka välissä on banaania. En ollut varma, onko sellaista edes olemassa, kunnes googlasin. Olihan niitä, ja vaikka kuinka paljon! Jännää tehdä leivonnainen, jonka makua ei osaa ennakkoon arvata ollenkaan. No, se oli banaaninen (ei sentään banaaniesanssinen)!

Otin reseptin MonkeyFoodista, käytin 4 banaania ja pari desiä soijajogurttia. Lisäsin vielä muutaman kourallisen manteli- ja pähkinärouhetta. Hauska idea jauhottaa vuoka kookoshiutaleilla! Paistoin noin 35 minuuttia.

Lopputulos oli tosi makea ja mehevä, tosin ehkä omaan makuun jopa liian mehevä (lue: raaka).

A

2 kommenttia:

  1. "Ei mitään uutta auringon alla" voisi todeta tästä banaanikakkujutusta. Luulen, että meillä "vähän" vanhemmilla on kymmenittäin banaanikakun reseptejä mutta hienoa, että ne on otettu taas käyttöön. Banaanihan antaa kakulle mehevyyttä. Olen vain ymmärtänyt, että nk. kuivat kakut eivät ole nuorten aikuisten suosiossa.

    VastaaPoista
  2. Näin ne menevät reseptitrenditkin muutaman kymmenen vuoden sykleissä! Itselleni esimerkiksi savipata oli mahtava löytö, monelle muulle tavallista tavallisempi kapistus :) Totta myös se, että kuivakakkuja ei kovin paljon tässä ikäluokassa harrasteta. Ehkä enemmän "amerikkalaistyylisiä" leivonnaisia? /A

    VastaaPoista