27.6.2010

Kesäillan herkku, gazpacho

Juhannuksen jälkeen teki mieli jotakin kevyttä ja helppoa. Nämä kriteerit täytti gazpacho-keitto, josta tulee vielä ah niin ihanasti mieleen kaikki kivat hetket Espanjassa.




Sekoittelin eri ohjeiden pohjalta oman version.

Gazpacho
3 tomaattia
1/2 kurkku
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 punainen chili
noin 7 dl tomaattimehua (tomaatit ei olleet niin mehukkaita, joten lisäsin paljon tomaattimehua)

Nämä ainekset sekoitin sauvasekoittimella. Sitten lisäsin:
1/2 dl oliviiöljyä
1/2 dl valkoista balsamicoa
1/2 sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria, suolaa
1/2 tl sokeria

Anna keitoksen "jäähtyä" jääkaapissa parin tunnin verran. Gazpacho kuuluu siis syödä kylmänä. Päälle T paistoi ruisleivän palasia. Suussa maistuu valkosipuli, mutta olipa se herkkua.
/E

1 kommentti:

  1. Oiskohan teillä vielä tätä jäljellä. Miettii naapurilinjan nälkäinen.

    VastaaPoista