1.8.2010

Paras kakku ikinä




Elokuu jo ehti vaihtua, kun sain vihdoin nämä synttäripäivän herkkukakut laitettua tänne. Oo, tämä mansikkakakku oli ehkä paras kakku, jonka oon koskaan tehnyt!

Ohjeet on repäisty joskus Glorian Ruoasta ja viinistä.

Appelsiinihillolla täytetty chili-suklaakakku

Pohja:

200 g vaaleaa leivontasuklaata (Fazer Block)
200 g voita
3 kananmunaa
2 1/2 dl kidesokeria
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
(voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun)

Täyte:1 1/2 dl appelsiinihilloa

Pehmeä suklaakuorrutus:200 g vaaleaa leivontamaitosuklaata (Fazer Block)
1 dl kuohukermaa
1 purkki (200g) ranskankermaa


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja: sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Erota kananmunankeltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet, ja vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaa-voisula sokeri-keltuaisvaahtoon. Lisää kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Kääntele valkuiaisvaahto lopuksi taikinaan kevyesti nostellen.
Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Paista noin 40 min (kunnes ei enää tartu tikkuun). Anna seistä hetki ja irrota vuoasta jäähtymään.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä appelsiinihilloa levyjen väliin. Anna vetäytyä tuorekelmuun käärittynä, kevyen painon alla jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa ja kerma vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hyvin. Sekoita ranskankerma mukaan. Levitä suklaakuorrutus kakun päälle ja reunoille. Kuorrutukseen saa jäädä aaltomaisia kuvioita. Siirrä hetkeksi viileään, jotta kuorrutus asettuu (se ei kovetu, vaan pysyy pehmeänä viileässäkin).

Mansikka-jogurttipiirakka ilman uunia

Keksipohja:

150 g kanelikeksejä (esim. LU Bastogne) tai kaurakeksejä
1 dl karamellirouhetta (Fazer Wiener Nougat Crush)
75 g voita

Jogurttitäyte:2 prk (200g) kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10%, esim. Fage total)
1 prk (200g) kevyttuorejuustoa (rasvaa 13%)
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
2 liivatelehteä
2 rkl limettimehua

Lisäksi:mansikoita
(juoksevaa hunajaa)


Valmista ensin keksipohja. Rouhi keksit monitoimikoneessa tai laittamalla ne muovipussiin ja painamalla päältä kaulimella. Sulata voi kattilassa. Lisää keksi- ja karkkirouhe voisulaan.
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, painele keksi-voiseos tiiviisti pohjalle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi.
Tee jogurttitäyte: Yhdistä jogurtti, tuorejuusto ja hunaja. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna limettimehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne limettimehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se täytteeseen.
Levitä täyte keksipohjalle. Anna piirakan hyytyä peitettynä viileässä pari tuntia. Koristele viipaloiduilla mansikoilla. Halutessasi valuta pälle juoksevaa hunajaa. Tarjoile heti.

Huom! Valmiit karamellirouheet löytyvät kaupasta yleensä muiden leivontatarvikkeiden tavoin mausteosastolta. Jos rouhetta ei löydy, pohjan voi valmistaa pelkistä kekseistä (200 g).
/E

3 kommenttia:

  1. Saisko reseptejä? t. appelsiinikakkua maistanut

    VastaaPoista
  2. Edelleenkin harmittelen sitä, että pitkä välimatka esti synttäreille tulon. On siis niin ihanan näköinen kakku -ja varmaan makuinenkin. Ei ne Kappelin voileivät ihan tätä korvanneet..

    VastaaPoista
  3. Nää oli niin hyviä! Edelleen muistelen kaiholla sitä sokeriyliannostusta, mmmmm.

    VastaaPoista