14.4.2011

Alia - Porvarillinen "brunssi" Mustikkamaalla



Viime sunnuntai-iltapäivällä ajauduttiin T:n kanssa seikkailulle Mustikkamaalle. Ihana aurinkoinen päivä - kunnes iski kamala kiukkunälkä. Me päädyttiin kurkistamaan Alia-ravintolan sisuksiin (Luultiin aluksi, että se oli kiinni, kun ulkopuolella ei ollut mitään kylttejä. Pöydät olivat kuitenkin melkein täynnä, kun astuttiin sisään.). Ravintolassa oli tarjolla tyyris brunssi (36 euroa), mutta sinne me sitten jäätiin, kun seisova pöytä näytti niin uskomattoman hyvältä.





Onneksi kyseessä ei varsinaisesti ollut brunssi, vaan ihan mahtava alkuruokapöytä (rapuja, tuoretta saaristolaisleipää, erilaisia salaatteja, punajuuri-vuohenjuustopaistosta ja ties mitä hyvää), sitten pääruoka (jonka sai itse valita kahdesta vaihtoehdosta: minä otin haukea simpukoilla, T härkää). Ja sitten oli vielä erilaisia kakkuja jälkiruoaksi. Vaikka brunssi oli kallis, se oli samalla myös täyttävä: meillä ei ainakaan ollut nälkä edes illalla. Ja miljöö oli jotenkin seesteinen, kun aurinko paistoi laiskasti sisään ikkunoista.

Jos liikutte joskus Mustikkamaalla päin, Alia kannattaa kyllä tsekata. Jälkikäteen netistä googlaamalla huomasin, että esim. Hans Välimäki oli kommentoinut, että Alian hinta-laatusuhde on hyvä. Ravintola on kuitenkin Postresin omistajien ylläpitämä eli taso on korkea. Tätä me ei tiedetty sisään astuessamme, mutta todettiin kyllä, että maut olivat kohdallaan.

Mutta sen verran hintaa "brunssilla" on, että kannattaa olla tosi nälkä!
/E

2 kommenttia:

  1. Apua! Miksi minä aina päädyn ihan kauheisiin huoltoasema-räkälöihin, jos menen johonkin paikkaan ilman ennakkotietoja? :D

    Oon kateellinen noista kakuista. :)

    VastaaPoista
  2. Kornia sinänsä, että oltiin niin nälkäisiä, että melkein mikä tahansa olis kelvannut siihen hätään. Jotain kertonee se, että taisin syödä kaikkien muiden herkkujen lisäksi neljä tai viis palaa sitä saaristoilaisleipääkin!

    VastaaPoista