20.10.2011

Onneksi ei vielä ole talvi

Viikonloppuna käytiin T:n vanhempien mökillä, nyt kun vielä ehti. Kuljettiin metsässä nenä kiinni maassa eikä tajuttu, että metsä oli täynnä hirvimiehiä. Onneksi ei käynyt kalpaten.




Mutta se on ihmeellistä, kuinka hyvältä kaikki ruoat maistuu aina mökillä*, mikä siinä on? Meinasin alkaa itkeä, kun syötiin perjantaina nälkäisinä kauraleipää voilla.

* Tosin joku voisi huomauttaa, että kylläpä se ruoka näkyy muutenkin maistuvan, ei siihen mitään mökkiä tarvita. Mutta siellä maistuu erityisen hyvältä.





Suppilovahveropiirakka

Rahkavoitakina:
250 g maitorahkaa
250 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, vältä vaivaamista. Huom! Tästä taikinasta tulee tuplasti niin paljon kuin tarvitaan yhteen piirakkaan, joten tee kaksi!

Sienitäyte:
150 g suppilovahveroita
250 g sipulia
125 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 tl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1,5 tl timjamia
0,5 dl hienonnettua persiljaa


Hienonna sienet ja sipulit. Ruskista ne voissa ja anna jäähtyä. Sekoita rahkaan jäähtynyt sienisipuliseos ja muut aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

4 kommenttia:

  1. Miksei tätä blogia päivitetä? Missä on päivitys täydellisistä korvapuusteista? Entä minimalistin kasvisburgerista? Siirryn kohta lukemaan vaaleanpunaisia leivontablogeja!

    VastaaPoista
  2. Minä pidän siitä, ettei tätä blogia päivitetä niin usein. Ihmiset ovat niin kiireisiä nykypäivänä. Haluavat kaiken heti. Ei osata pysähtyä.

    VastaaPoista
  3. En minäkään kaikkea kestä. Kyllä vanhoina hyvinä aikoina kuitenkin töitä tehtiin. Nyt päivitystä peliin ja pettua leipään!

    VastaaPoista
  4. Olispa jo syksy! nimim. lisää kiisseliohjeita

    VastaaPoista