6.10.2012

Syksy tiivistettynä yhteen vuokaan

"Mitä me kirjoitetaan tästä?"
"No että se oli maailman paras ruoka."

Tämä resepti on saanut Rapsakan lasagnen ystävät ry:n kunniamaininnan.

Vuohenjuusto-punajuuri-pinaattilasagne

täyte 1

6 punajuurta
1 iso sipuli
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
mustapippuria
suolaa

täyte 2

2 pussia pakastepinaattia (tai tuoretta ryöpättynä)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta basilikaa
1 rkl soijaa
suolaa
2 tl kasvisfondia

lisäksi

150 g tuorejuustoa
paketti vuohenjuustoa
lasagnelevyjä

Aloita punajuuritäytteestä. Pilko sipuli ja kuullota pannulla öljyssä. Kuori punajuuret ja sillpua mahdollisimman pieneksi. Lisää punajuuret pannulle ja kuullota noin 10 minuuttia. Lisää vettä ja hauduta punajuuria kypsiksi. (Silpun koosta riippuen vie yhteensä puolesta tunnista tuntiin.)

Jatka tekemällä pinaattitäyte. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla. Lisää pinaattikuutiot. Mausta runsaalla määrällä tuoretta basilikaa ja muilla mausteilla.

Levitä lasagnevuoan pohjalle punajuuritäyte. Lisää kerros lasagnelevyjä. Levitä sen päälle tuorejuusto, johon on sekoitettu tuoretta basilikaa. Levitä tuorejuuston päälle pinaattitäyte. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä täytteen päälle.

Paista 200-asteessa 30 minuuttia.

A





5 kommenttia:

  1. Voi että! Tää pelasti mun "mitä tänään syötäisiin" pohdinnat. Ja kaiken lisäksi oli huippu hyvää! <3 (Jaakkoki tykkäs)

    -Saara

    VastaaPoista
  2. Jee, kiva kuulla Saara! Itsekin ajattelin tehdä toisen satsin viikonloppuna. Punajuurihimo! /A

    VastaaPoista
  3. Vihdoin ja viimein sain tehtyä tätä ja kyllä tykättiin. Siinä yhdistyy kolme hyvää: punajuuri, vuohenjuusto ja sipuli! Namnam./Aila

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla Aila! Tästä on tullut yksi meidänkin suosikeista. Ja oikeasti tehdään yleensä aika paljon isompi vuoallinen, kuin mitä kuva antaa ymmärtää.

    VastaaPoista