15.1.2013

Hyvän curryn kaava

Tällä kaavalla syntyy superhelppo ja -hyvä seurusteluruoka melkein mitä tahansa proteiininlähdettä käyttäen. Tehtiin eilen kanaruokaa ja jatkettiin kastiketta tänään porkkanalla ja säilykepavuilla. Eilisen maukas ja asteen verran hienostuneempi intialainen muuttui papujen myötä brittiläiseksi pubiruoaksi.

Mainio curry kalalla, kanalla, ravuilla tai pavuilla

1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
oliiviöljyä
kanaa/ kalaa/ rapuja/ papuja tomaattiliemessä/ tofua/ kasviksia
korianterinsiemeniä, jeeraa, mustapippuria, kurkumaa
silputtua inkivääriä (noin ruokalusikallinen öljyyn säilöttyä inkivääriä)
soijaa
chilitahnaa (2 tl)
1 tlk kookosmaitoa
1 tlk kokonaisia tölkitettyjä tomaatteja

basmatiriisiä

turkkilaista jogurttia
mangochutneyta
tuoretta minttua

naanleipää

Kuullota kuutioitu sipuli pannulla seesamiöljyn ja oliiviöljyn sekoituksessa. Lisää silputtu valkosipuli. Lisää kuivat mausteet ja kuullota hetki.
Jos käytät kanaa, nosta sipulit hetkeksi lautaselle ja ruskista maustamaton broileri isoina paloina. Kaada päälle soijaa. Nosta sen jälkeen sipulit takaisin pannulle.
Jos käytät kasviksia tai tofua, paista niitä hetki sipulien kanssa. Jos käytät papuja, kaada ne tomaattiliemen kanssa pannulle.
Kaada sekaan tomaatit, inkivääri ja chili. Anna hautua rauhassa pienellä lämmöllä. Mausta soijalla.
Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kasaan. Tarkista maut.
Jos käytät kalaa tai rapuja, lisää ne kiehuvan kastikkeen joukkoon viime hetkellä.

Keitä riisi ja mausta jogurtti mangochutneylla ja mintulla. Tarjoa naanleivän kanssa.


A

1 kommentti: