16.1.2013

Malesia: ruokamatkaajan paratiisi

Kuten jo aiemmin kävi ilmi, Malesia oli hyvän ruokahalun omaavan reissaajan unelmakohde. Malesialainen ruoka oli ihana sekoitus thaimaalaista, indonesialaista, intialaista ja kiinalaista keittiötä. Syötiin melkein päivittäin rapuja ja ihan joka päivä nuudeleita. Katkaraputahna, inkivääri, soija ja chili olivat aika monen ruokalajin perusta.

Tutuilta saatu vinkki "jos ravintolalla on varaa ostaa muut kuin muoviset tuolit, ruoka on ylihinnoiteltu", piti aika hyvin paikkansa. Halvimmillaan annos maksoi alle kaksi euroa, kalleimmillaan noin 20 euroa. Laatu ei läheskään aina noussut samassa suhteessa hinnan kanssa, mutta toisaalta hintavammissa paikoissa tarjoiltiin olutta ja viiniä. Moni sanoi ottanneensa oman pullon mukaan niihin ravintoloihin, joissa olutta ei tarjoiltu, mutta se tuntui lopulta turhalta, kun pystyi tilaamaan vesimelonimehun tai mangolassin. Reissun halvin ruokailu oli ihan parhaasta päästä, mutta kyseisessä paikassa ei ollut pullovettä eikä edes coca colaa. Tässä muutamia muita huomioita, joita teimme.

1. Kilohinnan perusteella ruokansa hinnoittelevat paikat voivat tulla hyvin kalliiksi.

2. Very spicy on oikeasti todella tulista. Älä haukkaa mitään, mikä on vihreä ja sisältää siemeniä.

3. Kokeile ehdottomasti myös intialaisia ravintoloita.

4. Jos et ymmärrä listaa tai osaa päättää, mitä tilata, tilaa mee mamak. Saat soijaisia nuudeleita kananmunan ja kasvisten kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti