18.4.2013

O-ou, onko juhlat tulossa?


Eipä hätää. Meillä on sulle ratkaisu. Se on:

Limellä raikastettu lohi-juustokakku

Pohja:
50 g voita
150 g hapankorppuja
liraus vettä

Täyte:
300 g Philadelphia-juustoa
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
1 1/2 limeä
mustapippuria
purjoa
ruohosipulia
150 g graavilohta

Koristeluun:
siian mätiä
graavilohta
limeä

Murskaa hapankorput, sekoita ne voisulan ja veden kanssa seokseksi. iota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja laita ne kiehuvan kuumaan limemehuun (siis limet puristettuna & kiehautettuna).

Vatkaa kerma, lisää Philadelphia ja lime-liivateseos. Mausta mustapippurilla. Lisää mössöön silputtu loihi, purjo ja ruohosipuli. Sekoita hyvin.

Vuoraa pitkula leipävuoka leivinpaperilla. Aseta pohjalle hapankorppuseos tasaiseksi pohjaksi. Kippaa päälle juusto-kerma-lohimössö. Painele lusikalla mahdollisimman tasaiseksi ja ilmatiiviiksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele mädillä, lohella ja limen viipaleilla.

E&V


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti