31.10.2009

Niin vähän kuin mahdollista


Pyhäinpäivänä pitäisi ehkä tehdä jotakin hyvää perinneruokaa, mutta lainasin juuri kirjastosta Aglio & Olio -keittokirjan. Siksi oli ihan pakko herkutella italialaisella ruoalla, nam nam. Yllätyin, kuinka vähillä raaka-aineilla kirjan pastat oli valmistettu - usein niitä oli vain 3-5. No, pitäisihän se tietää, että yksinkertainen yleensä toimii. Perusmaut!

Peruspasta:

valkosipulia
tomaattimurskaa
kesäkurpitsa
basilikaa

Pilko ja kuullota valkosipuli, lisää tomaattimurska ja anna hautua pannussa 15 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista eri pannussa. Kurpitsa ruskistua, mutta ei palaa. Yhdistä kastike, kesäkurpitsa ja pasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi basilika ja laita sitä annosten päälle. Tarjoile parmesaanin kera. /E

2 kommenttia:

  1. Lisää ohjeita, ohjeita lisää! Nämä kuvat kyllä fiilistävät syömään niin paljon! Etenkin ton ihanan punajuuripastan kuva, jota tule tasaisin väliajoin katselemaan. Olen säälittävä.

    VastaaPoista
  2. Jos haluat pastan taustakuvaksi, voidaan lähettää sulle kuva vähän isompana! Tai sitten voisi painaa kuvan esim. mukiin tai t-paitaan? /A

    VastaaPoista