25.10.2009

Porkkanakakku pikkuveljille


Kun on ensin tehnyt kulhollisen punajuuripastaa ja pannullisen appelsiininuudeleita, pitää jälkkäriksi pakertaa pellillinen porkkanakakkua. Kaksi palaa vietiin mummulle, joka oli juuri päässyt kotiin sairaalasta.

Porkkanakakku

Pohja:


6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
3 dl pullomargariinia tai
300 g margariinia sulatettuna

Kuorrutus:


100 g voita tai margariinia
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Sekoita rasva ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.
A&E

2 kommenttia:

  1. Tein tätä uudestaan, eikä ollut yhtä mehevää. Uskon, että salaisuus oli pieneksi raastetussa porkkanassa ja tarpeeksi ronskilla kädellä kaadetussa tomusokerissa. /A

    VastaaPoista
  2. Joo, oon tehnyt itsekin muutaman kerran uudelleen tällä samalla ohjeella ja ehdottomasti parasta tulee silloin, kun jaksaa raastaa porkkanat kaikkein pienimmällä terällä ihan pieneks! Tein myös yhden kakun 4:llä munalla (ja muita aineksia samassa suhteessa), siitä tuli hyvä niinkin. /E

    VastaaPoista