25.10.2009

Punajuuripasta halloumilla


Kokkailimme yhdessä, kun olimme sopivasti samaan aikaan kotona käymässä. Ohje löytyi Glorian Ruoan ja viinin sivuilta, mutta vaihdoimme mozzarellan halloumiin.

Spaghetti ja punajuuripesto

3 punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g pinjansiemeniä
1/2 ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

spaghettia
oliiviöljyä
1 pkt halloumia


Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Laita punajuuret, sipulit ja valkosipuli kattilaan ja mittaa kattilaan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta.

Lisää pinjansiemenet, basilika, öljy, viinietikka, suola ja pippuri kypsien kasvisten joukkoon. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Huuhtele halloumi ja viipaloi se. Paista viipaleet pannulla. Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä. Kuumenna pesto-öljyseosta pannulla ja lisää spagetti. Anna lämmetä muutama minuutti. /A&E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti