2.3.2010

Prinsessojen päivä

Kaisa tuli tänään kaupunkiin ja tehtiin parisuhdepäivän kunniaks bebe-leivoksia ja katottiin Jane Austenin Mansfield Parkia eli suomeksi kai Kasvattitytön tarinaa (sain äitiltä joululahjaksi dvd-boksin, jossa on BBC:n tuottamia vanhoja Jane-sarjoja).

Leivosten seurana juotiin monta pannullista teetä. Kaisa osti ihanasta Ounce-teekaupasta Once upon a time in Mexico -nimistä teetä ja minä (vähän tylsempää) Venetsian ruusu -teetä. Meksiko-tee oli jännää, chili maistui kitalaessa! Jos ette oo käyneet, suosittelen kaikille tuota ihanaa Ounce-kauppaa. Sitä pitää supersympaattinen nainen, joka antaa tuoksutella eri teelajeja ja pakkaa teet ihaniin pusseihin, joihin se kirjoittaa teen nimen sulkakynällä. Kauppa sijaitsee osoitteessa Fredrikinkatu 55.

Bebet
(Kotilieden ohjeella, 12-15 kappaletta)

pohja:

100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja

täyte:

1 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita

kuorrute:

1 dl tomusokeria
1-2 tl sitruunamehua
vettä
väriainetta
nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot seokseen. Siirrä taikina hetkeksi jääkaappiin. Painele taikina voideltuihin vuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes ovat saaneet vähän väriä.

Valmista täyte mittaamalla kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja jäädytä hyvin.

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, nostele jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan. Jaa täyte kuppeihin ja nosta ne jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.

Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista vettä kiinteähköksi tahnaksi. Levitä kuorrute leivoksen päälle, koristele nonparelleilla.

/E

3 kommenttia:

  1. Uu, bebe bebe! Mistä vetoa, että E ei pystyny syömään kuin yhden leivoksen? /A

    VastaaPoista
  2. VÄÄRIN, söin 2 - tosin koko illan aikana eli yhden kerrallaan. Mutta ne on ihan kauheen makeita! /E

    VastaaPoista
  3. Huippua kaikki: bebet, tee ja Jane Austein... En tiedä, mikä olis ollut parasta, mutta teetä olis mennyt kannukaupalla ja bebejäkin enemmän kuin kaksi. Mutta että sinä olisit syönyt kaksi bebeä; jo on aikoihin eletty, uskomatonta...

    VastaaPoista