24.2.2010

Satay-kastike on uusi ketsuppi


Päivän lohturuoka osa 1: Satay-kanasalaatti. Ohje Foodoo-ohjelmasta.

Kanavartaat oli aika hauskoja, mutta ehdoton hitti oli satay-kastike. Syystä että:

a) mulla on yhä pähkinähimous
b) se oli vaan aika hyvää!

Satay on uusi ketsuppi, uusi chilikastike ja uusi hummus! ET jo haaveili laittavansa sitä yöllä (jääkiekkoa katsoessaan) leivän päälle.

Satay-kastike

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chilipalko
1 rkl inkivääriä raastettuna
0,5 dl öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl fariinisokeria
2 dl suolapähkinöitä
2 dl kookosmaitoa
1 dl soijaa (ei tarvi ihan niin paljon)
1 limen mehu

Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota öljyssä, lisää juustokumina ja sokeri. Jäähdytä ja kaada tehosekoittimeen (itse survoin sauvasekoittimella). Lisää sekoittimeen pähkinät, kookosmaito, soija ja limemehu. Sekoita tasaiseksi.



Vartaat tehtiin leikkaamalla broilerin rintafileestä 4 siivua, pujottamalla puuvartaaseen ja paistamalla pannulla.

Salaattiin marinoitiin paprikaa balsamicosiirapissa, johon oli lisätty korianteria ja 2 pientä punaista chiliä pilkottuna. /A

1 kommentti: