9.2.2010

Paahdettu punajuuri-kookoskeitto


Jääkaapissa oli ollut iät ja ajat pussillinen punajuuria, joten ajattelin tehdä Me Naisten ohjeella punajuuri-kookoskeittoa. Punajuuret, perunat ja sipuli paahdetaan uunissa, mikä tekee aina keitosta kivan syvän makuista, tykkään!

Punajuuri-kookoskeitto
(4:lle)

800 g punajuuria
2 perunaa
2 punasipulia (laitoin vain yhden)
1 valkosipulin kynsi
öljyä
2 tl kuivattuja yrttejä, esim. oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 l kasvislientä
2 dl kookosmaitoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret, peruna, sipuli ja valkosipuli. Laita kasvikset uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä, ripottele joukkoon yrtit, suola ja mustapippuri. Kääntele kasviksia, että mausteet sekoittuvat. Paahda uunissa 30-40 minuuttia. Kiehauta kasvisliemi kattilassa, lisää kasvikset ja soseuta. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi.

/E

4 kommenttia:

  1. Söpö lautanen! Ja mitä, ootko tehny jonku ristipistotyön? Tiesin. Porttiteoria: lapasista se lähtee, ja sitten lähtee lapasesta. /A

    VastaaPoista
  2. Ei ku halusin tähän vähän epookkihenkeä, kun luen just sopivasti Rouva Bovary:ä. Kuvassa on mun laukku vaan, no worry! Mutta nuoruudessahan olin aika innoissani PAITSI virkkaamisesta, MYÖS ristipistoista. /E

    VastaaPoista
  3. Tein tätä, oli hyvää! Punajuuren maku on yllättävän hallitseva kookosmaidonkin läpi. :)

    VastaaPoista