23.2.2010

Vaikea vuohenjuusto

Meillä on vuohenjuuston kanssa ollut pitkään vaikea suhde. Periaatteessa pidän sen mausta, tai ainakin haluaisin pitää. Silti liian usein ravintoloissa on käynyt niin, että juustoa on ollut aivan liikaa annoksen kokoon nähden ja pistävä maku on alkanut ällöttää.

Nyt päätin aloittaa tutustumisen alusta.

Tein Kotilieden ohjeella Tomaattista vuohejuustokeittoa. Ohjeen antoivat Kauppahallin Soppakeittiön ravintoloisijat. Ja kävi niin, että oli tosi hyvää! Balsamicosiirappia voi käyttää kastikkeena monessa muussakin.

Tomaattinen vuohejuustokeitto

2 porkkanaa
250 g palsternakkaa
2 sipulia
3-4 valkosipulia
1 pieni purjo
2 pientä punaista chiliä
2 rkl oliiviöljyä
2 liemikuutiota
0,5-1 l vettä
2 purkkia tomaattimurskaa
200 g tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
vuohenjuustoa

Pilko porkkanat, palsternakka ja sipulit. Halkaise purjo, huuhtele ja pilko. Poista chilin siemet, hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä, lisää vettä ja tomaattimurskaa (niin paljon kuin kattilaan mahtuu: alkuperäisessä ohjeessa oli 3 purkkia tomaattimurskaa).

Lisää pahamaineiset liemikuutiot, tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen noin puolituntia. Mausta sokerilla, tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Keiton kiehuessa valmista balsamicosiirappi. Kaada pieneen kattilaan saman verran tummaa balsamicoa ja sokeria (esim. 0,5 dl). Kiehauta paksuksi.

Annostele keiton päälle SOPIVASTI vuohenjuustoa. Huom. ei liikaa, sitä saa kyllä sitten hakea lisää. Ettei ala ällöttää. Valuta vuohenjuuston päälle balsamicosiirappia ja oliiviöljyä. /A

3 kommenttia:

  1. Ai en tiennytkään, että sullakin on yhtä hankala suhde vuohenjuustoon! Itse tykkäsin siitä ennen, mutta sitten tuli överit ja en oo pariin vuoteen tykännyt vuohenjuuston mausta.

    Toivoisin ruokia, jossa sitä ei oo liikaa (jostain syystä ravintoloissa sitä laitetaan aina hirveät määrät). Ystävänpäivänä söin kreikkalaisessa ravintolassa vuohenjuusto-kasvispaistosta, jossa vuohenjuusto maistui pitkästä aikaa tosi hyvältä, jee!
    /E

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuustoon minut tutustutti aikoinaan muuan M, eli toinen osapuoli H&M:stä. Kyseessä oli vuodenjuustopiirakka, mutta valitettavasti en muista yhtään tarkemmin, mitä muuta siinä oli. Joka tapauksessa herkullista oli! Pitääkin kysyä ohjetta ja/tai teetättää sitä itse maestrolta seuraavassa Sörnäisten Saunaseuran kokouksessa.

    VastaaPoista