11.5.2011

Elämäni ensimmäinen hollandaisekastike



Meidän lähiravintolassa on käynnissä parsaviikot. Jotta ei liian helpolla pääsisi, ostin parsaa kaupasta kotiin. Elämän ensimmäisestä hollandaisekastikkeesta tuli yllättävän hyvää, vaikkakin se joutui hetken odottamaan, että perunat kypsyisivät. Parsan, hollandaisen ja perunoiden lisäksi paistoin ahvenfileitä (suolaa, pippuria & sitruunamehua). "Perusmakuja, mutta ihan tosi hyvää", kommentoi maistaja.

Hollandaisekastike (ohje HS.fi)

1/2 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl rouhittuja valkopippureita
4 keltuaista
250 g voita (laitoin vähän vähemmän)
1/2 sitruunan mehu
suolaa

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit. Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi. Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan. Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.
/E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti