18.5.2011

Salaisen nokkospaikan tunnusmerkit



Käytiin T:n kanssa iltapyöräretkellä tsekkaamassa Helsingin nokkospaikat. Poimittiin pussiin niitä vähän ja tehtiin iltakeitto mummun ohjeella.


Tarkoitus on mennä viikonloppuna metsään vielä uudelleen Hennan kanssa. Jospa sitten saisi kerättyä sen verran, että voisi kuivatakin osan.



Mummun nokkoskeitto

5 dl vettä
5 dl kevytmaitoa
4 dl nokkosenlehtiä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
3 rkl voita tai margariinia
suolaa
muskottipähkinää



1. Huuhdo nokkosenlehdet ja kiehauta vedessä. Siivilöi ja ota liemi talteen.
2. Pilko lehdet silpuksi.
3. Sekoita maito ja jauhot, kaada keitinliemeen sekoittaen. Keitä 10 minuuttia.
4. Lisää nokkoset ja mausteet. Kuumenna. Mausta vielä kermalla ja voilla.
5. Koostumuksen täydensi pyöräytys blenderissä, keitosta tuli kivan kuohkeaa. Mutta tätä kohtaa ei ollut mummun ohjeessa!

Tarjoa keitetyn kananmunan kanssa.

/E

1 kommentti: