2.5.2011

Kuopion herkkuhelmi


Tämä päivitys tulee vähän jälkijunassa, kun olin viime viikon hirveän kiireinen. Mutta aihe on sitäkin tärkeämpi: hehkuttaa ulkohelsinkiläistä, ihanaa ravintolaa: Kuopion Mustaa lammasta.
Me juhlittiin kiirastorstaina vuosipäivää, ja saatiin kuopiolaistuttavilta vinkkinä tämän ravintolan nimi. Ja oi joi! Jotain kertoo se, että jokaisen lajikkeen jälkeen oli pakko kaapia lautanen leipäpalalla puhtaaksi.

Minä heittäydyin kokeilevaksi ja tilasin pääruoaksi lihaa: pääsiäisen kunniaksi lammasta. Vähän jännitti - mutta kokemus oli todella positiivinen, sillä lammas oli aivan tosi hyvää! Lihan tilaamiseen syynä oli se, että kasvissyöjien pääruoka olisi ollut tomaattipasta. Mun mielestä tomaattipasta kuulostaa todella tylsältä! Se on ruokaa, jota syön muutenkin ihan liikaa. Olisin tietty voinut syödä kalaa, mutta päätin nyt kerrankin irroitella ja kokeilla rikkoa vähän omia rajojani. Se kannatti!

Tilana ravintola on mielenkiintoinen, sillä se sijaitsee vanhassa olutkellarissa. Plussana se, että T:n iPhone ei toiminut holvissa - sain kerrankin keskittyä pelkkään syömiseen ilman puhelimen räpläystä ja Foursquarea päivittämistä.
/E




3 kommenttia:

  1. Mikä on tuo hervottoman kokoinen munasalaatti, joka saa ruokailijan rukoilemaan? Alkupala vai ruoka?

    VastaaPoista
  2. Kyseessä oli muistaakseni T:n alkupala eli maalaissalaatti (kyllä, maalla annokset ovat isoja). JA muna ei ole mikä tahansa muna, vaan viiriäisenmuna. Vähemmästäkin tekee mieli rukoilla!

    VastaaPoista
  3. AlkuPALAN mittakaava on huomattavasti helpompi ymmärtää, jos muna onkin viiriäisen!

    VastaaPoista