29.8.2011

Sieniaika alkaa N-Y-T



Eilen katsottiin huonoa tosi-tv:tä ja syötiin kunnon syksyruokaa: tattirisottoa, kvinoa-suppilovahvero-kaalikääryleitä ja mustikkapiirakkaa Olivian loisto-ohjeella. Etenkin kaalikääryleet maistui tosi hyviltä. Eikä niiden valmistaminenkaan ollut työlästä, kun oli paljon kokkeja.
Tatit, suppikset ja mustikat oli E:n ja T:n Nuuksion-tuliaisia. Oi! Uudestaan sienimetsään ja pian!

Kvinoa-sienikaalikääryleet
(5/6:lle)

1 valkokaali
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 pieni sipuli
100 g sieniä (käytettiin suppiksia, ohjeessa siitakesieniä)
2 rkl voita
3 rkl hienonnettua kirveliä (ei ollut kaupassa)
3 rkl hienonnettua persijaa
1 dl raastettua parmesania
1 tl suolaa
1 tl suolaa


Vuokaan:
3 rkl voita
2 rkl siirappia
1 dl kuivaa valkkaria


1) Koverra kaalista kantaa pois. Keitä isossa kattilassa suolatussa vedessä kanta ylöspäin. Kun uloimmat lehdet muuttuvat reunoilta tummemmiksi ja taipuileviksi, ota lehdet kattilasta, aseta valumaan pyyhkeen päälle. Jatka keittämistä, irrottele lehtiä kunnes kaikki kämmentä suuremmat lehdet on irrotettu.

2) Nosta jäljelle jäänyt kaalinippu kattilasta ja silppua se. Tarvit noin 5 dl.

3) Kiehauta kvinoa kattilassa, suolatussa vedessä. Keitä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa sienet pieneksi silpuksi.

4) Kuumenna voi pannulla, lisää sienet, sipuli ja kaali. Paista 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kvinoa, yrtit ja parmesan. Mausta suolalla.

5) Levitä kaalit leikkuulaudalle. Nosta keskelle ruokalusikallinen täytettä. Käännä lehden reunat sivuilta täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullaksi.

6) Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uunivuokaan voi ja siirappi, lämmitä uunissa kunnes voi sulaa. Lisää valkoviini ja lado vuokaan kääryleet. Paista noin tunti ja valuta välillä paistoliemellä (noin 4-5 kertaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti