5.8.2011

Kesäpyttipannu



Pyttipannusta sanottua: "Freesimpää kuin tavallinen pyttäri", "kivat makuyhdistelmät", "tää piparjuurikerma on ihan tosi hyvää, vähän niinkuin wasabia".

Kanttarelli-juurespyttipannu

8 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 pieni kesäkurpitsa
1 omena
4-5 salottisipulia
8 dl kanttarelelleja
voita + rapsiöljyä paistamiseen
tuoreyrttejä (rosmariinia / timjamia)
suolaa, valkopippuria


Piparjuurikerma

2 dl ranskankermaa
2 tl dijon-sinappia
2 rkl piparjuuriraastetta


1) Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2) Kuori ja pilko kasvikset. Perkaa sienet. (Me myös keitettiin perunat).
3) Paista kasvikset voissa ja öljyssä, mielellään pieni määrä kerrallaan. Kumoa paistetut uunivuokaan. Ruskista myös kanttarellit kevyesti. Lisää lopussa omena.
4) Ripottele päälle yrttejä, suolaa ja pippuria. Paahda uunissa 15 minuuttia.

Alkuperäinen ohje on kirjasta Makunautintoja kasviksista. Ohjeessa oli palsternakan tilalla juuripersiljaa ja juuriselleriä.



A&E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti