13.7.2012

Kasta se soijaan



(Pahoittelen näitä lihaisia aiheita, mutta seuraavan voi varmasti toteuttaa myös tofun kanssa!)

Vietettiin neljä päivää mökillä jatkuvan ukkosmyrskyn keskellä. Aika kului, kun luettiin mökin vieraskirjaa, pengottiin vintin vanhoja Carmen Mäkinen -aiheisia piirustuksia ja suunniteltiin seuraavaa ruokaa.

Tämä helppo thai-vaikutteinen grillaus onnistui hyvin. Kaikki ainekset löytyi paikallisesta minikaupasta, eikä käytetty ollenkaan kuivamausteita.

1. Tehtiin marinadi jo edellisenä päivänä. Siihen tuli minitölkki tomaattipyrettä, kaksi ruokalusikallista turkkilaista jogurttia, peukalonkokoinen pätkä inkivääriä silputtuna, valkosipulinkynsi, puolikkaan sitruunan mehu ja lopuksi niin paljon soijaa, että marinadi muuttuu pilaantuneen ketsupin näköiseksi (ikävä mielikuva, mutta siltä se näytti!) Pyörittele possun ulkofileet marinadissa ja jätä jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.

2. Seuraavana päivänä tehtiin sieninyytit. Aluksi paahdettiin seesaminsiemeniä öljyttömällä pannulla. Siirrettiin ne lautaselle odottamaan. Poistettiin isojen herkkusienien jalat ja pilkottiin ne. Paistettiin pannulla sienikuutiot, kevätsipulia, tuoretta inkivääriä ja valkosipulinkynsi. Maustettiin soijalla ja lisättiin lopuksi kourallinen seesaminsiemeniä. Täytettiin sienet, ripoteltiin päälle seesaminsiemeniä ja käärittiin folioon.

3. Sitten tehtiin riisi. Paistettiin sitä varten pannulla kevätsipulia ja inkivääriä. Keitettiin pitkäjyväistä riisiä. Osa keittovedestä korvattiin ananasmehulla. Nosteltiin lähes kypsä riisi pannulle ja paisettiin siihen kiva pinta. Lisättiin puolikkaan sitruunan mehu ja – yllätys yllätys, soijaa.

4. Grillattiin sienet, ananasrenkaat (paikallisessa M-marketissa ei ollut tuoretta) ja lihat. Marinadi ei jäänyt pahasti kiinni grilliin, joten sitä ei tarvinut edes pyyhkiä pois. Lopuksi pyöriteltiin kypsät lihat paahdetuissa seesaminsiemenissä.

/A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti