8.7.2012

Vihdoin aikaa olla*


No moi moi serkku ja muutamat muut, jotka olette kaivanneet eloa tänne blogiin. On ollut vähän häsläystä. Paljon ihmisiä ja eläimiä ja kaikkea muuta, mikä on vienyt aikaa pois Yhdeltä Tärkeimmältä eli ruoalta.

Tajusin eläneeni suurin piirtein viimeiset kaksi kuukautta salaatilla (jonka ainekset ovat aina suurin piirtein samat: salaattia, tomaattia/paprikaa, kevätsipulia, valkoisia papuja/kikherneitä/jotain muita papuja, pastaa/kvinoaa/bulguria/couscousia ja fetaa/vuohenjuustoa + oliiviöljyä, balsamicoa + mustapippuria). Nyt olisi ehkä jo aika maistaa silliä ja uusia perunoita?

Tänään oli kerrankin hetki aikaa olla rauhassa kotona ja pääsin tekemään paahdettua papusekoitusta P:n ohjeella (KIITOS!). Tämä oli hyvä vinkki. Meillä oli monta vanhaksi menevää paprikaa jääkaapissa. Seuralaiseksi tein maustettua riisiä kukkakaalilla ja punajuuri-jogurttikastiketta (eli purkkipunajuuria, turkkilaista jogurttia, fetaa, auringonkukkasiemeniä, suolaa, sokeria + mustapippuria).
 

Papu-paprikasalaatti

tölkki vihreitä tölkkipapuja
3 rkl oliiviöljyä
tölkki kikherneitä
valkosipulin kynsi
7 aurinkokuivattua tomaattia
2 punaista, paahdettua paprikaa (paistoin itse uunissa papujen kanssa, näitä saa kai valmiina kaupastakin, tölkissä siis)
1 rkl viinietikkaa
150 g fetaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada pavut uunivuokaan, mausta (laitoin suolaa & mustapippuria) ja kaada päälle vähän oliiviöljyä. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Kaada kulhoon kikherneiden kanssa. Sekoita valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, viinietikka, paprikat ja öljy tehoseikoittimessa. Kaada papujen sekaan ja lisää feta.


* Otsikko on muuten omistettu K:lle, joka just kertoi pikkutyttönä toivoneensa, ettei olis joka päivä harrastuksia. "Kun pitää olla aikaa vain olla". Voi ihanuus, mikä ajatus jo pienenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti