3.1.2010

Joulun parhaat herkut

Jouluna kokeiltiin äitin kanssa tehdä muutamaa uutta herkkua. Punajuurivuoka ja kikhernepatee oli molemmat niin hyviä, että niitä saattaa näkyä joulupöydässä tulevaisuudessakin. Patee tosin näytti enemmän laatikolta, sillä se tehtiin isossa vuoassa ilman vesihaudetta. Aiemmin kokeiltiin tehdä myös vesihauteessa - molemmilla tavoilla lopputulos oli hyvä.

Kikhernepatee
(resepti lainattu joltain kasviskeittokirjailijalta, en kuollakseni muista, keneltä)

1,5 l keitettyjä kikherneitä
2 dl vettä
1 purjo
4 rkl öljyä
1-2 dl korppujauhoja (tai kauraleseitä)
2 rkl valkosipulimurskaa
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl sitruunamehua
2 rkl jauhettua korianteria
n. 2 tl suolaa
4 rkl tomaattipyreetä
(-pala tuoretta chilä)

Jauha kikherneet tehosekoittimessa, lisää mehua saadaksesi tasaista massaa. Suikaloi purjo ja paista pannulla muutama minuutti. Sekoita kaikki massan raaka-aineet keskenään ja tarkista maku. Laita massa voideltuun pitkulaiseen (leipä)vuokaan. Paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kumoa ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Punajuurivuoan resepti Me-lehdestä.

/A&E

1 kommentti:

  1. Jos ei tykkää viipaloimisesta vähän samantapaista punajuurivuokaa voi tehdä silppuamalla raa'at punajuuret monitoimikoneessa ja käyttämällä valmista perunasipulisekoitusta. Silloin myös hapankorppupalaset voi jättää pois pinnalta. Paistoaika lyhenee yhteen tuntiin.

    VastaaPoista