Koska vietämme yhä muffinssikuuta, leivottiin tietty runebergin muffinsseja! Taikina oli sopivan pieni ja lopputulos rapsakka mutta mehevä, vaikken edes kostuttanut torttuja. (Rommilla kostuttaminen ei varmasti tekisi pahaa!)
Runebergin muffinssit
100 g margariinia
1 kananmuna
1 dl (fariini)sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pipareja murusina
1/2 dl mantelilastuja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kaardemummaa
Vatkaa muna ja sokeri, lisää kuivat aineet ja rasva. Jaa vuokiin (muffinsseja tuli 9 kpl). Paista 200 asteessa.
Pinnalle sitruunamehusta, tomusokerista ja vedestä sekoitettua kuorrutetta ja vadelmahilloa.
Tortut nautitaan punaisen punajuuriteen kanssa villakoiramukista! /A
vau, Hesari ja astia sävy-sävyyn! Teillä on tosiaan muffinssikausi, kun joka päivä melkein ilmestyy uusia muffinssiversioita. /E
VastaaPoistaNäistä tuli hyviä, vaikkei kardemummaa ollutkaan ja mantelitkin jäi allergian takia laittamatta. Mutta niin kuin myöhemmin vertasitkin torttuja pyttipannuun eli laitetaan mitä kaapista löytyy: piparitkin korvasin jäätelötötterövohveleilla..
VastaaPoistaViimeistään ensi vuonna kokeilen kookos-granaattiomenatorttuja. Mukavan tuntusia ohjeita taasen.
Hyvää Runeberginpäivän iltaa!
t.Äiti