
Kikhernepatee
(resepti lainattu joltain kasviskeittokirjailijalta, en kuollakseni muista, keneltä)
1,5 l keitettyjä kikherneitä
2 dl vettä
1 purjo
4 rkl öljyä
1-2 dl korppujauhoja (tai kauraleseitä)
2 rkl valkosipulimurskaa
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl sitruunamehua
2 rkl jauhettua korianteria
n. 2 tl suolaa
4 rkl tomaattipyreetä
(-pala tuoretta chilä)
Jauha kikherneet tehosekoittimessa, lisää mehua saadaksesi tasaista massaa. Suikaloi purjo ja paista pannulla muutama minuutti. Sekoita kaikki massan raaka-aineet keskenään ja tarkista maku. Laita massa voideltuun pitkulaiseen (leipä)vuokaan. Paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kumoa ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Punajuurivuoan resepti Me-lehdestä.
/A&E
Jos ei tykkää viipaloimisesta vähän samantapaista punajuurivuokaa voi tehdä silppuamalla raa'at punajuuret monitoimikoneessa ja käyttämällä valmista perunasipulisekoitusta. Silloin myös hapankorppupalaset voi jättää pois pinnalta. Paistoaika lyhenee yhteen tuntiin.
VastaaPoista/Ä