15.9.2010

Borssin aika


Nämä mun syksypostitukset alkaa kohta mennä överiksi, mutta syksyruoka on ihanaa. Kun on koko kesän syönyt salaatteja (öh, ja välillä tietty saattoi mennä jotain muutakin...), keitot, padat ja paistokset tuntuvat yhtäkkiä aivan mahtavalta keksinnöltä.

Tänään tein borssikeittoa, mutta en kylläkään tuosta Hans Välimäen nätistä Mummola-kirjasta (siihen tuli lampaanlapaa). Mummolaa on kyllä kiittäminen, että sain idean tehdä borssia.

Borssi

400 g punajuuria (kuorittuina + pilkottuina)
2 porkkanaa (kuorittuina + pilkottuina)
2 sipulia (sanomattakin selvää, että sipulit myös kuoritaan ja pilkotaan)
2 valkosipulinkynttä
pala kaalia


Freesaa kasvikset kattilan pohjalla. Lisää:

1 l vettä
kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti


Anna kiehua hiljakseltaan kattilassa reilut puoli tuntia. Lisää:

2 ruokalusikkaa punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
timjamia ja rakuunaa

Herkuttele smetanan kanssa. Jopa meidän pojat sanoi, että "hyvää".

E

1 kommentti:

  1. Ajattelin kans tehdä viikonloppuna jotain punajuuriruokaa, ehkä tätä. Jos maistui Tanelille, maistuu luultavasti myös Esalle, hehe.

    VastaaPoista