15.9.2010
Borssin aika
Nämä mun syksypostitukset alkaa kohta mennä överiksi, mutta syksyruoka on ihanaa. Kun on koko kesän syönyt salaatteja (öh, ja välillä tietty saattoi mennä jotain muutakin...), keitot, padat ja paistokset tuntuvat yhtäkkiä aivan mahtavalta keksinnöltä.
Tänään tein borssikeittoa, mutta en kylläkään tuosta Hans Välimäen nätistä Mummola-kirjasta (siihen tuli lampaanlapaa). Mummolaa on kyllä kiittäminen, että sain idean tehdä borssia.
Borssi
400 g punajuuria (kuorittuina + pilkottuina)
2 porkkanaa (kuorittuina + pilkottuina)
2 sipulia (sanomattakin selvää, että sipulit myös kuoritaan ja pilkotaan)
2 valkosipulinkynttä
pala kaalia
Freesaa kasvikset kattilan pohjalla. Lisää:
1 l vettä
kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
Anna kiehua hiljakseltaan kattilassa reilut puoli tuntia. Lisää:
2 ruokalusikkaa punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
timjamia ja rakuunaa
Herkuttele smetanan kanssa. Jopa meidän pojat sanoi, että "hyvää".
E
Tunnisteet:
borssi,
borssikeitto,
hans välimäki,
keitto,
punajuuri,
syksy,
venäläinen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ajattelin kans tehdä viikonloppuna jotain punajuuriruokaa, ehkä tätä. Jos maistui Tanelille, maistuu luultavasti myös Esalle, hehe.
VastaaPoista