3.9.2010

Eettinen pulma kalatiskillä


Toissailtana katsottiin dokumentti norjalaisesta lohesta. Dokumentissa näytettiin, kuinka "norjalaista" lohta kasvatetaan Chilessä ja lohikanta aiheuttaa siellä ongelmia. Lohet muun muassa levittävät viruksia ja tuhoavat paikallista kalakantaa. Päätettiin Tuomaksen kanssa, että yritetään jättää norjalainen lohi kalatiskiin ja ostaa kalliimpaa kotimaista, jos lohta tekee mieli.

Nykyään on hirveän vaikeaa olla ekologinen tai eettinen, kun aina tulee jotain uutta tietoa jostain uudesta asiasta. Tämäkin norjalainen kalafirma teki dokumentin mukaan yhteistyötä WWF:n kanssa. Eipä se paketin kyljessä komeileva pandalogokaan siis kerro välttämättä koko totuutta.
HUI.
/E

Jälkilisäys pari päivää myöhemmin: Helsingin Sanomissa oli uutinen, jonka mukaan USA:n markkinoille on nyt tulossa geenimuunneltua lohta. Kuulostaa vähän pelottavalta ajatukselta.

Kuva Itämeriportaalin sivuilta.

3 kommenttia:

  1. Katoin saman dokumentin, ja tuli kyllä tosi surullinen mieli. Ei mulla ollut mitään tietoa tuollaisesta. Kun se norjalainen nainen kertoi, miten kaloista näkee, että ne on onnellisia. /A

    VastaaPoista
  2. Ja hitto että oli pelottavia hylkeitä! /A

    VastaaPoista
  3. Minunkin reaktioni täällä I:niemessä oli, että nyt tippui Norjan lohi pois ruokalistalta. Tosi vaikeaa on kohta miettiä, mitä söisi, jos haluaa syödä eettisesti. Aika törkeää on norjalaisilta pilata vesiä toisella puolella maapalloa.

    VastaaPoista