14.11.2010

Yksi vuoden parhaista



Mökkireissu Kurussa poisti mua lapsuudesta asti kaihertaneet sienestystraumat (kumpparit vuoti, sormia palelsi enkä koskaan löytänyt mitään, joten sisko ja mummu yritti huomaamattomasti johdatella mut sienen luo, jotta saisin kokea löytämisen riemua). Tällä kertaa suppilovahveroita oli niin hullusti, ettei tarvinut kuin kyykistyä kerran ja poimia muovipussillinen talteen. Tosin tälläkin kertaa E löysi sienipaikan, mutta en nyt antanut sen vaivata.

Oli niin kylmä ja liukas päivä, että jouduin taluttaan pyörän, minkä seurauksena myöhästyin 2 minuuttia Alkosta. Ei hätää, siideri korvasi valkkarin hyvin. En tiedä kuin paljon vaikutti, että sienet oli omin käsin pomittuja (tai se, että ruoka kypsui 2,5 tuntia), mutta tämä sieniohratto oli yksi vuoden parhaista ruuista!

Simppeli sieniohratto

suppilovahveroita
voita
2 1/2 dl ohraa
iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl omenasiideriä
kasvisfondista tehtyä kasvislientä vajaa litra
parmesania

Paista sienet voissa pannulla. Kuullota sipulit voissa kattilan pohjalla ja lisää joukkoon ohra. Pyörittele muutaman minuutin ajan, ettei ohra pala pohjaan. Lisää desi valkoviiniä ja saman verran kasvislientä. Lisää nestettä aina kun edellinen on imeytynyt. Raasta sekaan ihan superpaljon parmesania

/A

1 kommentti:

  1. Oli niin siistiä, kun noita suppilovahveroita vaan alkoi löytyä. En tiennytkään aiemmin, että suppiksia voi poimia vaikka jouluun asti. Supersieniä!

    P.S. Onpa söpöjä kuvia!

    VastaaPoista