23.11.2010

Herkkukeksit

Muutama iltapäivä sitten iski äkillinen makeahimous (ohhoh) ja onneksi muistin, että olin ostanut Ekolosta kuivattuja karpaloita. Leivoin kaura-karpalokeksejä siinä ajassa, kun Tuomas pyöräili töistä kotiin. Tällaista leipomisen pitäisi olla, eikä mitään ikuisuusprojekteja (vertaa Emmin ja Vipen kurpitsansiemenleipä)!


Löysin ohjeen täältä.

Kaura-karpalokeksit
50 g voita
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
2.5 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria (tummaa sokeria, mutta käytin valkoista, kun tumma oli loppu)
2 tl vaniljasokeria
1 muna

Sulata rasva. Hienonna karpalot saksilla pienemmiksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Nostele pellille pieniä taikinakokkareita. Jätä reilu leviämisvara. Paista keksejä uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä. Jäähdytä hyvin ennen siirtoa pelliltä.

Syömisohje: maitolasillisen kanssa, ehdottomasti.
/E

1 kommentti:

  1. Mm, näyttää herkulta! Tein viikko sitten suklaakeksejä ja mietin, että niitä ois ehkä jopa kivempi syödä, jos ei olisi niin suklaisia (huono omatunto jne.)! Ehkä ens kerralla karpaloita.

    VastaaPoista