18.1.2011

Miss Kasvistammikuu


Kuinka teidän kasviskuu sujuu? Nyt kun Annikin on saanut kalkkunansa syötyä, olemme ottaneet itseämme niskasta kiinni ja eläneet kasviselämää (ja Emmi LÄHES vegaanina - välillä tietty juustoon sortuen). Kyse on siis tästä Lihaton tammikuu -kampanjasta, joka levisi ympäriinsä internetissä.

Tässä tammikuisen kasviskisan voittajat (ti-dii!):

Miss Kasvis 2011: Gran Delicaton (Kalevankatu 34)
kasvissalaatti (kuvassa, alla). Hinta: 8,50, koko: jättimäinen. Maku: Ei sisällä juustoa ja maistuu silti ihan mahtavalta! Go marinadi ja grilli! Mitä pitää tietää: Älä yritä maksaa ruokaa etukäteen, kahvilan sedät suuttuu.

1. Perintökasvis: Hampunsiementofu. Maistettu Ekolossa, mutta tuote oli loppu. Lisää seuraa sitten, kun tofu ilmestyy jääkaappiin!

2. Perintökasvis: Smoothiet. Myös vihreänä. Tästäkin on pian tulossa tarkempi kirjoitus!


Ja sitten on tietenkin vielä palkinto, joka ei lohduta ketään. Eli Lehdistön Suosikkikasvis! Silvopleen raakaruokakakku (kuvassa, yllä). Sisältää mm. vadelmia, kookosta, kuivattuja hedelmiä.

/A&E

P.S. Tämä on vielä kokeilematta: Bistro Artesana. Emmin on ollut tarkoitus mennä sinne jo viime vuoden puolella, mutta kiire on ollut (liian) kova.

8 kommenttia:

  1. Oon kokeillut seitania, palak paneeria ja linssipyöryköitä. Mut oon myös syönyt kolme kertaa kanaa. Ja tekis mieli blinejä, mut niitten seuraks ois kiva jotain kalaa... eli ei ihan vegeily sujunut... öh.

    VastaaPoista
  2. Klassikkokirjoitusvirhe: kolme kertaa kalaa.

    VastaaPoista
  3. Jos nyt tunnustetaan kaikki niin Itsehän söin tammikuun eka päivä peuraa :D Mutta sen jälkeen olen pysynyt puhtaana!

    VastaaPoista
  4. Kauriina se kyllä Watkastissa ammuttiin...

    VastaaPoista
  5. Hups hups, no mitä näitä nyt metsissä hyppii! Yhäkään en muuten tiedä, mikä se Arville paistamani lapa oli. Mutta sitä en syönyt itse :)

    VastaaPoista
  6. Oho, itsenikin piti kai olla lähes vegaanina tämä kuukausi, mutta tää on nyt kyllä unohtunut. Ehkäpä vegaani helmikuu sitten. Ja odotan vihersmoothie postausta! Ja Delicato on mahtava :)

    -Sanna

    VastaaPoista
  7. Mitenniinmuka lehdistön ihannekasvis ei lohduta ketään? Lehdistönihannehan on juuri se, joka aiheuttaa muhevimmat lööpit! Kuka voisi unohtaa Carmen Mäkikasvista?

    VastaaPoista
  8. Voih, eilen tuli jokin missiohjelma, mutta jouduin jättään kesken jo Armi Kuuselan kohdalla (sillä intialainen ruoka kutsui). Olisikohan siellä ollut tulossa vielä lehdistön ikisuosikit Carmen ja Tarja?

    VastaaPoista