12.1.2011

Terveisin Intia


*Seuraa jännittävä tapahtumaketju, joka päättyy kupilliseen teetä*

Etsin eilen muistilehtiötä, joka oli joutunut hukkaan. Ei löytynyt, mutta sen sijaan löytyi kasa joulun aikaan tulleita posteja. Niiden joukossa oli postin saapumisilmoitus, jossa lähettäjäksi oli merkitty "Intia". Emme ole aiemmin olleet Intian kanssa kirjeenvaihdossa, joten hätäännyin kovasti, kun huomasin, että paketti olisi pitänyt noutaa viimeistään viime viikon perjantaina. Soitin Itellaan, jossa ystävällinen asiakaspalvelijatäti huolestui tapauksesta ja ryhtyi selvittämään asiaa.

Selvisi, että paketti oli lähdössä takaisin Intiaan samana päivänä. Usein ne lähetetään jo maanantaina, mutta tämä yksilö oli jäänyt kuormasta. Paketti oli kuitenkin jo kadonnut paikaltaan hyllystä. Asiakaspalvelun täti laittoi virkailijatädin asialle, ja ystävällinen virkailijatäti lupasi yrittää seuloa palautettavien postien kuorman läpi omin käsin.

Kiirehdin postikonttoriin koirani kanssa ja olin niin jännittynyt, että melkein ostin toisen virkailijatädin tyrkyttämän Paola Suhonen -mukin. Ja kyllä, siellä se oli: paketti Intiasta! Paketissa oli kirje serkultani ja pussillinen aitoa intialaista Masala chai -teetä, josta olen joskus ääneen haaveillut! Ja niin tämä pieni seikkailu loppui siihen, että keitin itselleni kattilallisen kardemumman, kanelin ja mustapippurin tuoksuista chaita.

Masala chai

Keitä vesi kattilassa. Lisää lusikallinen teetä per kuppi, keitä 2-3 minuuttia. Lisää maitoa ja sokeria, keitä toiset 2-3 minuuttia. Valuta juoma kuppiin ja nauti kuumana.

/A

4 kommenttia:

  1. Minkäkokoisia lusikallisia laitoit?

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys: laitoin teelusikallisia - ja kuppina käytin teemukia (jotain 2,5 dl). Siitä huolimatta aluksi tuli liian vahvaa omaan makuuni, joten lisäsin vettä. Pitikin kysyä paketin lähettäneeltä Intian-serkulta vähän lisää pro-ohjeita oikeaan vahvuuteen ja maidon määrään. Vinkkejä?

    VastaaPoista
  3. No niin, Intian-serkku tässä. Jaan kanssanne ohjeita teen keittoon.

    1. Teetä tulisi keittää kattilassa veden ja maidon kanssa yhdessä ja vähintään muutamia minuutteja
    2. Maitoa ja vettä tulisi olla noin yhtä paljon
    3. Teetä varmaan se lusikallinen per kuppi
    4. Sokeria vähintään lusikallinen per kuppi

    Voimakas mausteinen maku siis peittyy maidon ja sokerin alle, jolloin tulos on täydellinen. Mitä makeampi, sen intialaisempi!

    VastaaPoista
  4. Kiitos täsmennyksestä rakas Madhuchhanda-serkku! Lisään siis seuraavalla kerralla 70% enemmän maitoa ja sokeria. Ja ostan ehkä paksumpaa maitoa!

    (Tätä varten googlasin "Indian names" ja sain selville, että Madhuchhanda tarkoittaa "Pleasing metrical composition".)

    VastaaPoista