Speltti-mokkapalat
Pohja:
4 munaa
3 dl tummaa sokeria
2,5 dl kahvia
200 g maidotonta margariinia
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja
Kuorrutus:
75 g maidotonta margariinia
0,75 dl kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle:
Mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot vaahtoon vuorotellen kahvin ja margariinin kanssa. Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia, jäähdytä. Sulata rasva, sekoita kuorrute ja levitä.
Speltti-hapankaalipiirakka
(pellillinen)
Taikina:
2 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl merisuolaa
1 tl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl auringonkukkaöljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
Täyte:
hapankaalia (pakasterasiallinen)
6 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
yrttejä, mustapippuria, suolaa
auringonkukan siemeniä
Lämmitä vesi, lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhoja ja oliiviöljyä vuorotellen taikinaa vaivaten, levitä uuninpellille. Tarvittaessa voit esipaistaa pohjaa muutaman minuutin. Valuta hapankaali siivilässä. Levitä maustettu pyree, lisää hapankaali, siemenet ja yrtit. Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia.
A
HIMOITSEN tuota spelttisuklaakakkua ja aion tehdä sitä HETI, kun selviän kaikista deadlineista ja yhdestä muutosta. Vai kannattaako?
VastaaPoistaMeilläkin on muutto päällä! Ja sitä tekosyynä käyttäen elän tällä hetkellä suklaakakulla, päättele siitä vastaus! /A
VastaaPoista