4.2.2013

Mun leipä, mun juuri

"Ruisleivän leivontaa ei voi millään ahtaa yhteen päivään. Jos esimerkiksi on ystäviä tulossa kylään, mennään silti leivän ehdoilla."

Näin asian muotoili meidän ruisleipäkurssin vetäjä Seija Halonen Espoon kansalaisopistossa. Oltiin siis molemmat siskokset opettelemassa ruisleivän leivontaa. Aika paljon niksejä siihen liittyikin. Nyt tiedämme, että kulho kannattaa suojata nostatuksen aikana villahuivilla ja että taikinalle pitää antaa ilmaa. Senkin opimme, että sähköuunissa kannattaa tehdä pitkulan mallista ruisleipää, ei pyöreää limppua.

Leivistä tuli ihania. Ja toinen meistä sai jopa Seijalta kehuja taikinaa alustaessaan: "sulla on ihan maatalon emännän elkeet". Tästä se lähtee.

E&A







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti