15.2.2013

Nälkä! Wokki!

Hätätilanne. Kauhea nälkä. Kuten kaikki tietävät, sellaisessa tilanteessa ei auta muu kuin tehdä nuudeleita. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta Malesian-matkan jälkeen, kun tehtiin malesialaishenkistä ruokaa. "Ei ollut huonompi kokeilu", kommentoi V kaapiessaan wokkipannun reunoilta viimeisiä purjonsuikaleita.

Vinkkinä muuten, että tää wokin kastike on ihan älyttömän hyvä dippi esimerkiksi vietnamilaisille rullille. Kokeiltu on! Ja tehty seuraavana päivänä jo uudelleen.

Nuudeliwokki malesialaisittain

nuudeleita
1 sipuli (viipaleina)
1 porkkana (ohuina suikaleina)


purjon lehtiosaa (ohuina suikaleina)
rapsakkaa lehtikaalta (suikaleina)
1/2 punainen chili (pilkottuna)

2 munaa
2 rkl seesaminsiemeniä
kurkumaa

Kastike*

1/2 dl soijaa
limen mehu
3 valkosipulinkynttä
1 tl sweet chili -kastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1 tl hunajaa
tuoretta korianteria

1) Sekoita kastikkeen ainekset keskenään valmiiksi.

2) Pilko sipuli,valkosipuli ja porkkana. Keitä nuudelit. Paista sipuli- ja porkkanaviipaleet pannulla öljyssä, paista hetki. Lisää kaali, chili ja purjo. Lisää keitetyt nuudelit. Lisää ripaus kurkumaa.

3) Tee wokkimassaan aukko ja riko kuumalle pannulle yksi muna. Paista munaa hetki, riko sen rakenne ja sekoita wokin sekaan. Tee sama toisella munalla.

4) Lisää lopuksi alussa tehty kastike pannulle vähän kerrallaan (älä käytä kaikkea, jos tuntuu, että wokista tulee liian suolaista). Koristele wokki tuoreella korianterilla ja seesaminsiemenillä.

* Seos ei ole suoranainen kastike, vaan tuo wokkiin makua.

E&V

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti