10.2.2013

No mutta sehän on sunnuntaiulkoilijan suosikki!

Räntäsade ja lenkki koiran kanssa Keskuspuistossa. Onneksi ovella tuli vastaan lasagnen tuoksu. Sen jälkeen katsottiin Breaking Badia ja Girlsiä eikä menty minnekään. Kotipäivä!

Äidin kasvislasagne

3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
pala lanttua
tomaattimurskaa + tomaattipyreetä
mustapippuria
suolaa
yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa)

Valkokastike:

margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
juustoraastetta

lasagnelevyjä
päälle juustoraastetta

Pilko ja raasta (tai pilko blenderissä) kaikki kasvikset ja paista ne pannulla (ensin sipulit). Tee valkokastike: sulata margariini, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Kokoa lasagne niin, että alimmaisena ja päällimmäisenä on kasvis-tomaattikastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa ainakin 40 minuuttia.

E

2 kommenttia:

  1. Äiti toteaa:
    Mukavaa, että kasvislasagneohje on vielä hengissä! Pitäisikin tehdä tätä herkkuruokaa pitkästä aikaa, vaikka ainoa huono puoli kasvislasagnen tekemisessä on hirveä sotku keittiössä. Mutta on se siivousvaivan arvoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman totesin tätä tehdessäni. Tomaattimössöä oli lattialla, hellalla ja jääkaapin ovessa!

      Poista