17.3.2013

Keitto kukkakaalista. Plus vähän korianteria tietty.

Tähän kivanmakuiseen keittoon tuli inspiraatio useammalta eri taholta: Ensin Vipe kertoi tehneensä hyvää sosekeittoa kukkakaalista, sitten silmiin osui Kotiliesi-lehden korianteriöljyn kanssa tarjoiltu kukkakaalikeitto. Ja sitten kaapissa oli vielä sopivasti käyttöä odottava avattu valkkari.

Jostain syystä ainakin mun omaan makumaailmaan sopii aina kaikki kukkakaalista tehty, siitäkin huolimatta, että kyseisen kasviksen maku on mieto. Tai ehkä just sen takia. Tämän keiton makua tehostaa vielä tuo korianteriöljy (T vaatii nykyään jokaiseen ruokaan korianteria, ja välillä ollaan etsitty ruukkua jopa neljästä eri kaupasta).


Kukkakaalikeitto korianteriöljyllä

voita
purjon vaalea osa
sipuli
iso kukkakaali
1 dl valkoviiniä
litra vettä
suolaa, mustapippuria
2 dl ruokakermaa
vaniljatangosta pikkuisen siemeniä

Korianteriöljy:
ruukullinen korianteria
oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Halkaise purjo ja pilko se osiin. Pilko myös sipuli. Kuullota pannulla voissa. Lisää pilkottu kukkakaali, vesi, valkoviini ja mausteet. Keitä parikymmentä minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma.

Jauha korianterinlehdet ja muut ainekset sauvasekoittimella mausteöljyksi ja tarjoile se keiton kanssa.

E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti