10.3.2013

Pikkuinen porkkanakakku maaliskuun kunniaksi


Kävimme viime viikonloppuna Uudenmaankadun Fleuriste -kahvila-kukkakaupassa. Tila oli viehättävä, kakut herkullisia ja kukkakaupan ja kahvilan yhdistelmä ihan mainio idea. Palvelu oli jostain syystää melko kalseaa, mutta sekään ei haitannut, kun saimme matkaan ihanan kimpun keltaisia jaloleinikkejä.

Fleuristen innoittamana oli pakko jatkaa kahvilatunnelmaa kotona leipomalla oma porkkanakakku. Kakkuihin pätee usein sama logiikka kuin eväsleipiin: on kivempaa syödä monta pientä kuin yksi iso. Siksi teimme yhden pienen pikkukakun ja lopusta taikinasta yksittäisiä muffinsseja.

Porkkanakakku ja muutama porkkanamuffinssi

Pohja:

4 munaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttiä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
3 dl luomuporkkanoita hienoksi raastettuna
150 g voita sulatettuna

Kuorrutus:


50 g voita tai margariinia
150 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuoka voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia (muffinssit valmistuvat nopeampaa). Anna pohjan jäähtyä. 

Valmista sillä aikaa kuorrutus. Sekoita rasva ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

A

1 kommentti:

  1. Pikkukakkujen ystävä toiselta puolen puistoa16. maaliskuuta 2013 klo 14.42

    Oo miten suloinen kuva!

    VastaaPoista