17.3.2013

Aurinkoisen sunnuntain lusikkaleivät

Täällä ei nyt kirjoittele bloggaajakolmikon makeahiiri, vaan se, joka ei yleensä leivo. Tänä sunnuntaina teki kuitenkin mieli jotain makeaa, ja mielellään jotain vähän vanhanaikaista. Lusikkaleipiä! Ja maitoa!

Käytin taikinaan spelttijauhoja ja ruokokidesokeria, ja varmaan just näiden komponenttien takia pikkuleipien maku muistutti ihanasti kaupanhyllyn suosikkikeksejäni, Bastogneja (vaikkei näissä ollutkaan kanelia). Jes!

Spelttiset lusikkaleivät

200 g voita
1,5 dl ruokokidesokeria
4 dl spelttijauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Täytteeksi vadelmahilloa, pinnalle sokeria

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla viitisen minuuttia ja odota, että vaahto alkaa laskeutua. Kaada voi kulhoon, lisää sokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Sekoita sooda ja vaniljasokeri spelttijauhoihin ja lisää seos aiempaan sokeri-voimössöön.
Leivo lusikkaleivät tee- tai ruokalusikalla, riippuen, minkä kokoisia lusikkaleipiä haluat. Asettele leivinpaperille ja paista lusikkaleipiä 175-asteisessa uunissa reilut 10 minuuttia.
Levitä pikkuisen jäähtyneeile lusikkaleivänpuolikkaille vadelmahilloa ja paina puolikkaat yhteen. Pyörittele sokerissa.

E

4 kommenttia:

  1. Aina silloin kun en syö sienisalaattia, syön lusikkaleipiä.

    VastaaPoista
  2. Varmasti ihania! Näitä haluaa se perheen suurin makeahiiri! :)

    VastaaPoista
  3. haluaisin huomauttaa, että nämä olivat erityisen hyviä, koska olivat RUOKALUSIKKALEIPIÄ!

    VastaaPoista
  4. Lusikkaleivät oli yhtä isoja kuin A:n aiempi pieni porkkanakakku.

    VastaaPoista