Käytin taikinaan spelttijauhoja ja ruokokidesokeria, ja varmaan just näiden komponenttien takia pikkuleipien maku muistutti ihanasti kaupanhyllyn suosikkikeksejäni, Bastogneja (vaikkei näissä ollutkaan kanelia). Jes!
Spelttiset lusikkaleivät
200 g voita
1,5 dl ruokokidesokeria
4 dl spelttijauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Täytteeksi vadelmahilloa, pinnalle sokeria
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla viitisen minuuttia ja odota, että vaahto alkaa laskeutua. Kaada voi kulhoon, lisää sokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Sekoita sooda ja vaniljasokeri spelttijauhoihin ja lisää seos aiempaan sokeri-voimössöön.
Leivo lusikkaleivät tee- tai ruokalusikalla, riippuen, minkä kokoisia lusikkaleipiä haluat. Asettele leivinpaperille ja paista lusikkaleipiä 175-asteisessa uunissa reilut 10 minuuttia.
Levitä pikkuisen jäähtyneeile lusikkaleivänpuolikkaille vadelmahilloa ja paina puolikkaat yhteen. Pyörittele sokerissa.
E
Aina silloin kun en syö sienisalaattia, syön lusikkaleipiä.
VastaaPoistaVarmasti ihania! Näitä haluaa se perheen suurin makeahiiri! :)
VastaaPoistahaluaisin huomauttaa, että nämä olivat erityisen hyviä, koska olivat RUOKALUSIKKALEIPIÄ!
VastaaPoistaLusikkaleivät oli yhtä isoja kuin A:n aiempi pieni porkkanakakku.
VastaaPoista