23.3.2011

Jokaisen suolaisen ystävän aamiaisherkku!

Nam, Evita-lehden ohjeella valmistettuja suolaisia muffineja. Sopivat erityisesti aamupalapöytään!
Kuten ohjeesta voi huomata, muffinit sopivat myös vegaanille, jos noudattaa täsmällisesti ohjetta. Me tehtiin Hennan kanssa vähän mukaillen.




Porkkana&pinjansiemenmuffinit
(8-12 kpl)

2 dl porkkanaraastetta
1 valkosipulinkynsi
5 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 dl viipaloituja oliiveja
2 dl soijakermaa (käytettiin kermaviiliä)
1 dl öljyä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl spelttivehnäjauhoja (käytettiin grahamjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Pinnalle: pinjansiemeniä (+ basilikaa!)

Sekoita porkkanaraasteeseen puristettu valkosipulinkynsi, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kerma ja öljy. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään kulhossa, lisää edelliseen seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle siemeniä ja jatka vielä paistamista noin 5 minuuttia. Varmista kypsyys nostamalla muffinia: jos pohja on ruskea, muffini on kypsä.

Hyvältä maistuivat, mutta jostain syystä muffinit jäivät vähän latteiksi. Hennan kanssa mietittiin, olisiko syynä voinut olla se, kun nostettiin ne välissä pois (kun ohjeessa kehotettiin lisäämään pinjansiemenet päälle kesken paistamisen)? Me muisteltiin, että muffinit näyttivät aluksi kuohkeammilta...
/E

P.S. Jos ihmettelette, miksi toinen meistä pitää hiljaiseloa, syy löytyy varmaankin puhelinsoitosta, jonka sain jokunen aika sitten. Se alkoi suurin piirtein näin:
A: (hieman hätääntyneellä äänellä) "Voitko googlata, mitä pitää tehdä, jos kaataa kahvia tietokoneen näppäimistölle"

2 kommenttia:

  1. Ahahahaa! Ihanaa! Tämähän pääsee samaan kategoriaan legendaarisen "Tuomas, googlaa palovammat" -huudon kanssa :D.

    VastaaPoista