3.3.2011

Mahti-ilta!

Eilen pääsin tutustumaan Heurekan uuteen ruoka-aiheiseen näyttelyyn, jota olenkin jo ehtinyt fiilistellä täällä blogissakin. Insinööriseurassa Heurekassa, ei voi kyllä olla parempaa illanvietettä!













Mun suosikki oli "miksi syöt?"-niminen testi, jonka tulos oli, että olen ennen kaikkea sosiaalinen syöjä. Aika osuvaa! Inhoan käydä vaikka yksin syömässä yliopistolla. Mielenkiintoista oli se, että meillä oli T:n kanssa aivan eri valinnat, miksi me syödään. Minä valitsin syiksi esimerkiksi:
- Koska ruoka on herkullista
- Koska on kiva istua yhdessä pöydän ääressä ja jutella.

T taas valitsi asioita, kuten "koska ruoka on valmiina" jne. Ainoa yhteinen syy meillä oli "koska on nälkä", mutta se nyt taitaa olla aika luonnollista, että jokaisella on joskus nälkä.

Pidin myös testistä, jossa piti valita ostoskorista eri pakkausten joukosta jogurtti, maito, muropaketti ja mehu. Kone päätteli sitten valintojen perusteella millainen kuluttaja olen.


Senkin tulos oli osuva: tiedän, että sorrun helposti tuotteisiin, jotka väittävät olevansa jotenkin muita ekompia tai muuten vaan arvoiltaan parempia. Pitäisi tietää ja tuntea tarkemmin väitteet, joilla paremmuutta perustellaan.


Paljon ajattelemisen aihetta antoivat myös valokuvaaja Peter Menzelin kuvat perheiden viikottaisesta ruokavaliosta eri puolella maailmaa (alla yksi kuvasta otettu kuva). Etenkin tämän yhden australialaisperheen lihaisa ruokavalio hirvitti.



Ainoa ongelma oli se, että kaikilla oli töiden jälkeen kauhea nälkä, joten ruoka-aiheisiin testeihin perehtyminen aiheutti entistä pahemman nälän. Onneksi päästiin näyttelyn jälkeen Tikkurilan hyvään nepalilaiseen ravintolaan Sagarmathaan syömään. Ulospäin se ei näytä ihmeelliseltä, mutta ruoka on oikein suositeltavaa, jos jostain syystä sattuu liikkumaan Tikkurilassa!
/E

1 kommentti:

  1. mahtava tuo Tuomaksen valinta; koska ruoka on valmiina:) täytynee käydä heurekassa tutustumassa.

    -Sanna

    VastaaPoista