3.3.2011

Laiskan leipojan suklaakakku (=palkkio itselleni tästä päivästä)



Vegaanileivonnassa parasta on se, ettei kakkupohjia yleensä tarvitse vatkata. Tämä ihana ja ah niin helppo suklaakakku sopisi myös muna- ja maitoallergikoille. Ohje täältä. Kakku oli onnistunut, koska koemaistajat sanoivat muun muassa "tämä ei eroa mitenkään tavallisesta suklaakakusta" ja "saako ottaa kolmannen palan?".

Suklaakakku

4 dl vehnäjauhoja
2,7 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl etikkaa
0,6 dl rypsiöljyä
2,7 dl vettä


Kuorrute:

3 dl tomusokeria
3 rkl juoksevaa kasvirasvasekoitetta tai margariinisulaa
3 rkl keitettyä kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria


koristeeksi:
kookoshiutaleita, mantelirouhetta tai strösseliä

Laita uuni heti alkuun lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset. Lisää sitten etikka, öljy ja vesi. Sekoita pikaisesti. Kaada pellille leivinpaperille ja levitä ohueksi sillä se tulee vielä nousemaan reippaasti. Paista 20 minuuttia tai kunnes saat taikinatikun puhtaana ulos taikinan keskiosasta, se on silloin valmis eikä tarvitse olla pidempään. Peltipiirakan jäähdyttyä sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä pinnalle. Ripottele pinnalle koristetta.

P.S. Etikka ei maistu kakussa mitenkään. Käsittääkseni sen tehtävä on lisätä säilyvyyttä, korjatkaa jos olen väärässä!

/E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti