Meidän talous on jakaantunut kahtia: minä syön viilin/jogurtin myslillä ja kauraleseillä (ja ehkä hillolla, jos on viikonloppu), T lusikoi päälle talkkunaa. Itselleni talkkuna on ihan vieras asia, sitä ei taideta Pohjanmaalla käyttää? Vai tietääkö joku tarkemmin?
/E
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jos muistikuvat pitävät paikkansa niin 50-luvulla viilin päälle laitettiin talkkunaa. Mutta tuskin enää 60-luvulla. Täytynee konsultoida Oulun siskoa tässä asiassa./Aila
VastaaPoistaPS! Aprikoosisämpylän ohje vaikutti niin hyvältä, että kokeilen sitä heti, kun on aikaa.
Joo, Oulussa asiasta saatettaisiin tietää! Pikainen vilkaisu Wikipediaan kertoi, että talkkunaa on käytetty lähinnä Hämeessä, Savossa, Kainuussa ja Karjalassa. Tässä listassa ei Pohjanmaata mainita, mutta eihän se tietty tarkoita, etteikö sitä olisi käytetty. T:n kotona syödään nykyäänkin, mutta Häme taitaakin olla tosiaan talkkuna-aluetta...
VastaaPoistaTalkkuna esim maustamattoman jugurtin ja mustikoiden kanssa, ah!
VastaaPoistaVoisitte muuten järjestää täällä "Paras talkkunaresepti"-kilpailun, niin saatais kaikki talkkunafiilit mukaan keskusteluun.
Myös pohjanmaalla tehdään talkkunaa, se on perinteinen elintarvike. Se vain eroaa hämäläisestä talkkunasta - "Hieman erilaisena talkkuna tunnetaan myös Etelä-Pohjanmaalla. Siellä se valmistetaan paahtamalla kokojyväkaura-, ohra-, ja ruisjauhoa." http://fi.wikipedia.org/wiki/Talkkuna
VastaaPoista