14.3.2011

Viili talkkunalla vai myslillä? Siinä vasta pulma.

Meidän talous on jakaantunut kahtia: minä syön viilin/jogurtin myslillä ja kauraleseillä (ja ehkä hillolla, jos on viikonloppu), T lusikoi päälle talkkunaa. Itselleni talkkuna on ihan vieras asia, sitä ei taideta Pohjanmaalla käyttää? Vai tietääkö joku tarkemmin?
/E

4 kommenttia:

  1. Jos muistikuvat pitävät paikkansa niin 50-luvulla viilin päälle laitettiin talkkunaa. Mutta tuskin enää 60-luvulla. Täytynee konsultoida Oulun siskoa tässä asiassa./Aila
    PS! Aprikoosisämpylän ohje vaikutti niin hyvältä, että kokeilen sitä heti, kun on aikaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, Oulussa asiasta saatettaisiin tietää! Pikainen vilkaisu Wikipediaan kertoi, että talkkunaa on käytetty lähinnä Hämeessä, Savossa, Kainuussa ja Karjalassa. Tässä listassa ei Pohjanmaata mainita, mutta eihän se tietty tarkoita, etteikö sitä olisi käytetty. T:n kotona syödään nykyäänkin, mutta Häme taitaakin olla tosiaan talkkuna-aluetta...

    VastaaPoista
  3. Talkkuna esim maustamattoman jugurtin ja mustikoiden kanssa, ah!

    Voisitte muuten järjestää täällä "Paras talkkunaresepti"-kilpailun, niin saatais kaikki talkkunafiilit mukaan keskusteluun.

    VastaaPoista
  4. Myös pohjanmaalla tehdään talkkunaa, se on perinteinen elintarvike. Se vain eroaa hämäläisestä talkkunasta - "Hieman erilaisena talkkuna tunnetaan myös Etelä-Pohjanmaalla. Siellä se valmistetaan paahtamalla kokojyväkaura-, ohra-, ja ruisjauhoa." http://fi.wikipedia.org/wiki/Talkkuna

    VastaaPoista